Puhelukierros toteutetaan perjantaina 31. toukokuuta, jolloin Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtaja Sally Leskisen äänellä puhuva robotti soittaa satunnaisesti valituille 65–85-vuotiaille eteläkarjalaisille. (Kuva: Pixabay)

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL on antanut Etelä-Karjalan hyvinvointialueelle (Ekhva) tunnustuksen vaikuttavasta perusterveydenhuollon hoidosta.

Vaikuttavuustunnustuksessa arvioitiin hyvinvointialueita THL:n laaturekisterien perusterveydenhuoltoa koskevien indikaattoreiden perusteella. Indikaattoreita olivat esimerkiksi tyypin 2 diabetesta sairastavien potilaiden pitkäaikaisverensokeri ja sepelvaltimotautia sairastavien sydäninfarktin saaneiden potilaiden LDL-kolesteroli.

– Molemmat indikaattorit ovat tärkeitä keskeisten kansansairauksiemme hoidossa, toteaa THL:n vaikuttavuusylilääkäri Aapo Tahkola.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen tulokset laaturekisterien perusterveydenhuoltoa koskevissa indikaattoreissa olivat maan kärkeä. Töitä muutoksen eteen on tehty.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



– Olemme tehneet aiempaa systemaattisemmin pitkäaikaissairaiden seurantakäyntejä. Meillä on keskitetty näiden asiakkaiden seuranta omahoitajille, jotka toimivat työparina lääkäreiden kanssa. Reseptien uusinnan yhteydessä varmistetaan, että seurannan edellyttämät tutkimukset on tehty ja ohjataan niihin tarvittaessa. Samalla varataan aika omahoitajalle hoitosuunnitelman tekoa tai päivitystä varten, kertoo Etelä-Karjalan avoterveydenhuollon johtaja Minna Häyhä.

Tunnustus Etelä-Karjalalle jaettiin tänään Oulussa THL:n laaturekisterien yhteisessä vertaiskehittämispäivässä.

Robottipuheluiden avulla kartoitetaan yli 65-vuotiaiden mielipiteitä

Etelä-Karjalan hyvinvointialue kartoittaa yli 65-vuotiaiden eteläkarjalaisten mielipiteitä muun muassa hyvinvointialueen palveluista ja niiden kehittämisestä. Samalla hyvinvointialue haluaa selvittää, onko puhelurobotiikka hyvä keino lisätä iäkkäämpien kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Puhelukierros toteutetaan perjantaina 31. toukokuuta, jolloin Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtaja Sally Leskisen äänellä puhuva robotti soittaa noin 5000 satunnaisesti valituille 65–85-vuotiaille eteläkarjalaisille. Robotti soittaa uudelleen maanantaina 3. kesäkuuta niille, joita se ei perjantain aikana tavoittanut. Robotille voi myös soittaa takaisin 9. kesäkuuta asti.

Robotti ei soita asukkaille, joilla on markkinointikielto. Kohderyhmään satunnaisesti valituille lähetetään edellisenä päivänä tekstiviesti tiedoksi tulevasta puhelusta, hyvinvointialueelta kerrotaan.

Robottipuhelu ei mahdollista henkilökohtaista keskustelua. Robotille puhutaan normaalisti ja vastataan numeronäppäintä painamalla tai sanallisesti robotin puhelun aikana antamien ohjeiden mukaisesti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*