kuva: Timo Jakonen
Eero Vainio on työskennellyt Petäjäveden kunnanjohtajana vuodesta 2016.

Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio siirtyy Raision kaupunginjohtajaksi. Vainio voitti maanantaina Raision valtuuston vaalissa Forssan kaupunginjohtajan Jari Kesäniemen äänin 23–20.

Vainio, 33, on hallintotieteiden maisteri. Hän on työskennellyt Petäjäveden kunnanjohtajana vuodesta 2016. Sitä ennen hän toimi Lahdessa kaupunginvaltuutettuna ja puolipäiväisenä sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Hän oli SDP:n kolmas varapuheenjohtaja vuosina 2012–2014.

– Olen erittäin kiitollinen Raision valtuuston luottamuksesta. Kaupungin menestys ei kuitenkaan rakennu yksin kaupunginjohtajan työstä vaan on yhteisen tekemisen tulosta. Olen sitoutunut paiskimaan töitä koko valtuuston ja henkilöstön kanssa tulevien vuosien hankkeissa ja rakentamaan entistä parempaa Raisiota kaikille asukkaille ja yrityksille, kertoo Vainio Raision kaupungin tiedotteessa,

Raision kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 18 hakijaa, joista 8 haastateltiin. 5 hakijaa eteni soveltuvuustesteihin. Raision kaupunginhallitus esitti valtuustolle, että kaupunginjohtajaksi valitaan joko Kesäniemi tai Vainio.