Anu Sepponen valittiin Rautalammin kunnanjohtajaksi marraskuussa 2017. Elokuussa 2020 hänet valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi. (Kuva: Akseli Muraja)

Ruokolahden kunnanhallitus päätti torstaina esittää valtuustolle kunnanjohtaja Anu Sepposen irtisanomista. Valtuusto käsittelee hallituksen esitystä 2. marraskuuta.

Kunnanhallitus katsoo, että Ruokolahden kunnalla on kunnallisen viranhaltijalain 41§:n mukainen erityisen painava syy Sepposen irtisanomiseen. Sepponen ei ole aloittanut töitään Ruokolahdella eikä ole hakenut sivutoimilupaa toimiakseen Rautalammin kunnanjohtajana.

Asiasta ei äänestetty, mutta Vesa Kokkonen, sd., jätti eriävän mielipiteen. Kunnanhallitus esittää, että Sepposen virkasuhde puretaan heti valtuuston päätöksen jälkeen.

Anu Sepponen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi elokuussa 2020. Johtajasopimukseen liittyvien erimielisyyksien vuoksi hän ei aloittanut työskentelyään Ruokolahdella, ja lokakuussa 2020 valtuusto katsoi virkasuhteen rauenneeksi. Hallinto-oikeus totesi valtuuston päätöksen lainvastaiseksi. Näin ollen Sepposella on ollut elokuusta 2020 alkaen virkasuhde sekä Ruokolahden että Rautalammin kuntaan.

Kunnanhallitus määräsi Sepposen aloittamaan työnsä Ruokolahdella 1. lokakuuta 2021, mutta Sepponen ei saapunut työpaikalleen. Sepponen on toivonut, että hänen johtajasopimuksensa otettaisiin uuteen käsittelyyn, mutta siihen ei Ruokolahdella ole suostuttu.

Lue lisää:
Piiruakaan en anna periksi
Hallinto-oikeuden päätös sai Ruokolahden tarjoamaan kunnanjohtajan paikkaa uudestaan Anu Sepposelle
Hallinto-oikeus kumosi Anu Sepposen virkasuhteen raukeamisen
Ruokolahti valitsi Anu Sepposen – Sepposelle 14 ääntä, Tiilikaiselle 13

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä