Annikki Niirasen tekemä valitus Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajan valinnasta ei menestynyt Itä-Suomen hallinto-oikeudessa. (Kuva: Kymenlaakson hyvinvointialue)

Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Annikki Niirasen tekemän valituksen koskien Kymenlaakson hyvinvointialuejohtajan valintaa. Aluevaltuusto päätti viime kesäkuussa valita hyvinvointialuejohtajaksi Satakunnan sairaanhoitopiirin SataDiag-liikelaitoksen johtajan Harri Hagmanin.

Kymsoten toimitusjohtajana toiminut Niiranen vetosi valituksessaan muun muassa siihen, että valinta olisi tasa-arvolain vastainen. Annikki Niirasen mielestä valituksi tulleelta Hagmanilta puuttui viranhoidossa tarvittava johtamiskokemus sosiaali- ja terveydenhuollon sektorilta.

Hallinto-oikeus on kuitenkin tuoreessa ratkaisussa todennut, että valinnassa ei ole havaittavissa merkkejä lain rikkomisesta. Hallinto-oikeuden antamasta ratkaisusta voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Hyvinvointialuejohtajavaalissa 58 valtuutetusta 39 asettui Harri Hagmanin taakse. Kymsoten toimitusjohtaja ja hyvinvointialueen va. hyvinvointialuejohtaja Annikki Niiranen sai 15 ääntä ja kolmas kärkiehdokas Sami Puukari neljä ääntä.

Itä-Suomen hallinto-oikeuden ratkaisusta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*