Valta-asetelmat säilyvät ennallaan ja hallitus nauttii eduskunnan luottamusta myös sairaalaverkkoa koskevien päätösten suhteen. Kuva: Sonja Eloranta

Eduskunta äänesti sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps.) luottamuksesta perjantaina.

Juuson luottamuksesta äänestettiin kansanedustaja Merja Kyllösen (vas.) tekemän esityksen pohjalta. Osa oppositiosta oli puntaroinut, ettei ministeri Juuson toiminta täytä hänen vastuunsa vaatimuksia.

– Äänestyksessä on annettu 85 jaa-ääntä, 69 ei-ääntä, tyhjiä nolla, poissa 45, eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) ilmoitti.

– Eduskunta on päättänyt, että ministeri Juuso nauttii eduskunnan luottamusta.

Toinen äänestys koski välikysymystä sairaalaverkon alasajosta. Mukana kysymyksessä olivat kaikki viisi oppositiopuoluetta. Tämän välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja oli kansanedustaja Kim Berg (sd.).

Välikysymyksessä arvioitiin, että hallituksen suunnitelmat sulkea ympärivuorokautisia päivystyksiä ovat liian iso uhka terveydenhuollon toimivuudelle.

Suurin yllätys edellä mainittuun äänestykseen verrattuna oli se, että yksi äänestäjä oli ehtinyt paikalle edellisten lisäksi.

Hallituksen luottamuksen puolesta äänesti 86 kansanedustajaa ja vastaan 69 kansanedustajaa.

Näissä kahdessa edellä mainitussa äänestyksessä hallitusryhmien edustajat äänestivät luottamuksen puolesta. Oppositioryhmien edustajat äänestivät luottamusta vastaan.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä