Saimaan rannalle Mikkelin eteläpuolelle on Asuntomessujen myötä rakentunut täysin uusi asuinalue. Rakentaminen alueella jatkuu jälkeen messujen jälkeen. (Kuva: Antero Tenhunen/Asuntomessut)

Asuntomessut ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisessa suvessa. Satoi sitten räntää tai paistoi aurinko, niin kansa vaeltaa tutustumaan uusimpiin pienrakentamisen oivalluksiin. Mikkeliin on messuporttien läpi saapunut väkeä tänä vuonna jo lähes 100.000.

-Nyt kävijöitä on noin 97.000 ja tässä on vielä kymmenen päivää jäljellä. Meillä on ollut joka viikolle omat teemansa ja ensi viikon teemana on yhdenvertaisuus. Eri tapahtumissa AsukasAreenalla on ollut hyvin kuulijoita ja tapahtuma on saanut paljon huomiota myös somessa, pohtii asuntomessujen projektipäällikkö Heikki Manninen.

Asuntomessualue sijaitsee Saimaan rannalla noin kolme kilometriä Mikkelin keskustasta etelän suuntaan. Ja vaikka messut alueella päättyvät 13. elokuuta, niin vasaran pauke alueella jatkuu.

-Koko alueella on kaikkiaan 100 tonttia, joista messukohteita on 30. Alueelta on varattu 15 tonttia, joilla rakentaminen alkaa syksyllä. Alue kiinnostaa ja lisää kaavoitusta tarvitaan, Manninen kertoo. 

MainosLisää aiheesta:

Kuntaliiton maankäytön ja kaavoituksen kehityspäällikön Anne Jarvan blogikirjoitus Mikkelin asuntomessuista

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*