Havainnekuva terveysaseman sisäänkäynnistä palvelutorilla. (kuva: Design studio Jouni Leino)

Espoon kaupunki avaa kesällä 2016 Matinkylään laajan palvelutorin, joka tarjoaa mahdollisuuden hoitaa monenlaisia asioita yhdellä kertaa.

Palvelutori sijoittuu kauppakeskus Ison Omenan laajennuksen ylimpään kerrokseen. Sinne sijoittuvat kirjasto, nuorisopalvelut, neuvola, terveysasema, mielenterveys- ja päihdepalvelut, yhteispalvelu, Kela sekä HUS:n laboratorio- ja kuvantamistoiminnot. Eri alojen työntekijöitä palvelutorilla tulee työskentelemään noin 140 henkilöä.

Tilaa palvelutorilla on 6 000 neliömetriä eli jalkapallokentän verran.

– Haluamme tuoda palvelut lähemmäksi asiakasta ja tehdä asioinnista aiempaa helpompaa ja miellyttävämpää. Kun asiat voi hoitaa yhdellä käynnillä, säästyy aikaa ja vaivaa. Palvelutori on helposti saavutettavissa joukkoliikenteellä tai omalla autolla, ja aukioloajat ovat tavanomaista pidemmät, sanoo kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Espoon kaupungin tiedotteessa.

Palvelutorille sijoittuu alkuvaiheessa Matinkylän terveysasema, jonka nykyinen rakennus remontoidaan. Matinkylän ja Olarin alueen pienet neuvolat yhdistyvät palvelutorille muuttaessaan. Palvelutorilla järjestetään myös mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanotto- ja ryhmätoimintaa. HUS:n palvelut tukevat terveysaseman toimintoja.

– Terveysasema, neuvola sekä mielenterveys- ja päihdepalvelut sijoittuvat palvelutorilla elämän keskelle, jolloin kynnys palvelujen käyttöön on matala, Espoon perusturvajohtaja Juha Metso sanoo.

Kauppakeskuksen laajennusosa otetaan käyttöön kesällä 2016. Länsimetron liikenne käynnistyy elokuussa 2016, jolloin Matinkylästä tulee merkittävä joukkoliikenteen keskus. Matinkylä on Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema, jossa liikkuu noin 35 000 matkustajaa päivittäin. Uusi liikenneterminaali bussiyhteyksineen parantaa Matinkylän saavutettavuutta myös muualta Espoosta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*