Espoon valtuusto saa maaliskuussa 2014 ehdotuksen talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelmaksi, jolla tavoitellaan 70 miljoonan euron tuottavuusparannusta valtuustokauden aikana.

– Kaupungin talous tulee olemaan lähivuosina erittäin kireä heikon yleisen talouskehityksen ja julkisen talouden kestävyysvajeen vuoksi. Espoo kasvaa yli 4000 uudella asukkaalla vuosittain. Kasvu lisää erityisesti lasten, nuorten ja vanhusten palvelujen tarvetta. Maahanmuuttajien osuus väestönlisäyksestä on korkea. Samaan aikaan yleisen taloudellisen tilanteen epävakaus näkyy työttömyyden kasvuna ja verotulojen hiipumisena, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sanoo.

Mäkelän ehdotus ensi vuoden talousarvioksi julkistettiin tänään. Ehdotukseen sisältyy kunnallisveroprosentin korotus puolella prosenttiyksiköllä 18,25 prosenttiin ensi vuoden alusta.

Henkilöstön lomautuksia tai irtisanomisia Espoo ei suunnittele, mutta jokainen eläkkeelle jäämisen vuoksi vapautuva tehtävä sisältöineen arvioidaan, ja tehtävä täytetään vain erillisellä täyttöluvalla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä