Vasemmalla oleva Katju Aro on feministisen puolueen puheenjohtaja. Katriina Rosavaara ja Warda Ahmed ovat varapuheenjohtajia. (kuva: Feministinen puolue)

Feministinen puolue jättää puolueeksi rekisteröitymiseen vaadittavat 5 000 kannattajakorttia ja yleisohjelmansa oikeusministeriöön tiistaina.

Ensimmäiset poliittiset aloitteensa puolue esittelee tammikuussa julkaistavassa kuntavaaliohjelmassa.

– Voin varmistaa nyt vasta sen, että asetamme ehdokkaita Helsingissä, mutta yritämme aktiivisesti etsiä hyviä ehdokkaita ympäri Suomen, kertoo puolueen puheenjohtaja Katju Aro.

Puolueen yleisohjelman periaatteita ovat syrjimättömyys, hyvinvointi ja inhimillinen turvallisuus. Puolue katsoo, että perinteinen politiikka ei ole onnistunut ratkaisemaan seksismiä, rasismia ja muita syrjinnän muotoja ja siksi feminististä politiikkaa tarvitaan.

MainosFeministinen puolue tarjoaa nykyisen talouspolitiikan vaihtoehdoksi niin sanottua hyvinvointitalouden mallia. Siinä julkisia investointeja ohjataan hoivaan, hyvinvointiin ja sosiaaliseen infrastruktuuriin. Puolue katsoo, että tällaiset investoinnit lisäävät yhteistä sosiaalista hyvää ja sitä kautta kaikkien hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa.

Feministinen puolue on perustettu kesällä 2016. Se piti ensimmäisen puoluekokouksensa viime viikonvaihteessa ja vahvisti samalla sääntönsä. Niissä se joutui luopumaan suunnitellusta kolmen puheenjohtajan mallistaan patentti- ja rekisterihallituksen laintulkinnan vuoksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*