Haapajärven kaupunginhallitus on päättänyt tehdä poliisille tutkintapyynnön edesmenneen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jari Nahkasen (sd.) rikosepäilyn käsittelystä kaupungin hallinnossa. Nahkanen menehtyi liikenneonnettomuudessa helmikuun alkupuolella vain päivää aiemmin, kuin hän olisi pitänyt olla vastaamassa syytteeseen seksuaalisesta ahdistelusta Oulun käräjäoikeudessa.

Kaupungin nykyiselle virka- ja luottamusmiesjohdolle rikosepäily paljastui vasta onnettomuuden jälkeen. Tuore kaupunginjohtaja Jonna Tamminen sanoi ensin, ettei yläasteen rehtorina toimineen Nahkasen rikosepäilystä työnantajalla ollut mitään tietoa. Myöhemmin paljastui, että tutkinnanjohtajana toiminut poliisi oli tiedottanut rikosepäilystä kaupungin silloiselle sivistysjohtajalle jo helmikuussa 2022.

Sivistysjohtaja oli kertonut asiasta myös silloiselle kaupunginjohtaja Juha Uusivirralle, mutta mihinkään toimiin työnantajan puolelta ei ryhdytty. Nyt kaupunginhallitus päätti, että kaupungin entisten virkamiesten toimet asian tiimoilta joutavat poliisin selvitettäväksi.

-Virkasuhteen päättymisen jälkeen työnantaja ei voi soveltaa asian käsittelyyn ja vastuiden selvittämiseen kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain mukaisia menettelyjä. Viranhaltijalain 47 §:n mukaan epäillystä virkarikoksesta on kuitenkin tehtävä rikosilmoitus. Näin ollen ainoaksi keinoksi asiakokonaisuuden ja vastuiden selvittämiseksi jää tutkintapyynnön tekeminen poliisille, kaupungin tiedotteessa todetaan.

 Haapajärvellä kaupungin poliittisen ykkösmiehen kuolema ja onnettomuuden jälkeen tapahtunut rikosepäilyn paljastuminen ovat herättäneet suurta huomiota. Kipeä paikka asia on myös kaupungin päätöksenteossa. Näin voi päätellä siitä, että kaupungin tiedotteessa lisätietojen antajan kohdalla lukee lyhyesti: ”Emme anna asiasta lisätietoja”.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä