Milla Veteläinen on iältään Suomussalmen uuden valtuuston nuorin, mutta luottoa löytyi. Nyt hän on kunnanvaltuuston puheenjohtaja vasta 19 vuoden iässä. (Kuva: Joonas Jokiperä)

Suomussalmella taidettiin alkuviikosta tehdä suomalaista kuntahistoriaa. Valtuuston puheenjohtajaksi nimittäin valittiin joukon nuorin, eli vasta 19-vuotias Milla Veteläinen (kesk.). Kesäkuun kuntavaaleissa alkuvuodesta 2002 syntynyt Veteläinen keräsi keskustalaisista eniten ääniä eli 127. Kunnan ääniharava hän ei kuitenkaan ollut, sillä kansanedustaja ja ex-ministeri Merja Kyllönen (vas.) sai kuntalaisilta 208 ääntä.

-Kuntalaisten osoittama luottamus vaaleissa ja sen jälkeen oman ryhmän suuri luottamus olivat kyllä yllätyksiä. Toki kun ehdolle lähdin, niin tavoitteena oli valtuuston päästä ja sen eteen töitä tein, Veteläinen toteaa.

Aivan hyppy tuntemattomaan ei valtuuston puheenjohtajana aloittaminen ole. Veteläinen on toiminut aiemmin eri rooleissa Suomussalmen nuorisovaltuustossa.

Vaalien alla ylioppilaaksi päässyt tuore valtuuston puheenjohtaja näkee kotikuntansa hyvänä paikkana kasvaa ja kehittyä. Vaikka meno kylänraitilla on muuttoliikkeen takia vähentynyt, niin nuorten kuntalaisten tarvitsemat palvelut ovat hyvällä tasolla.

-Meillä on pystytty takaamaan turvalliset lähikoulut sekä erinomainen lukio. Lukio on hieno asia myös kunnan imagon kannalta ja toivon, että pystymme päätöksenteollamme varmistamaan sen säilymisen tulevaisuudessakin. Yhteistyössä naapurikuntien kanssa on pystytty varmistamaan toteuttamaan myös monipuolisesti esimerkiksi kielten opiskelu. Ammattikoulutusta meillä ei enää valitettavasti ole, mutta uskon, että päätöksenteolla sitäkin olisi mahdollista kehittää, mikäli tahtoa on, Veteläinen pohtii.

-Harrastusmahdollisuudet meillä on hyvät, oli sitten kyse liikunnasta, kulttuurista tai taiteesta. Kokonaisuutena näen Suomussalmella enemmän plussia kuin miinuksia, Milla Veteläinen jatkaa.

Kuntalehden ja Kuntaliiton tietojen Milla Veteläinen on kautta aikojen nuorin kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Tosin tämän valtuustokauden osalta kaikki kunnat eivät ole vielä puheenjohtajavalintoja tehneet.

Jos tiedät vielä nuorempana valtuuston puheenjohtajaksi valitun, niin kerro se meille vaikka alaosan kommenttilaatikossa. Me emme nuorempaa tiedä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*