Helsingin kaupungin hallintokeskus, henkilöstökeskus ja talous- ja suunnittelukeskus yhdistetään ensi vuoden alussa kaupunginkansliaksi. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta kokouksessaan 24. huhtikuuta.

Kaupunginkanslia on kaupunginhallituksen alainen virasto, joka toimii valtuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajiston suunnittelu-, valmistelu ja toimeenpanoelimenä. Kaupunginkansliassa on kuusi osastoa, jotka ovat elinkeino-osasto, hallinto-osasto, henkilöstöosasto, oikeuspalvelut, talous- ja suunnitteluosasto sekä tietotekniikka- ja viestintäosasto.

Kaupunginhallituksen tarkoituksena on siirtää kaupunginkanslian kansliapäälliköksi suostumuksensa mukaisesti rahoitusjohtaja Tapio Korhonen sekä suorasiirtoina kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanon yhteydessä nimettävät henkilöt seuraaviin osastopäälliköiden virkoihin: elinkeinojohtaja, hallintojohtaja, henkilöstöjohtaja kaupunginlakimies ja rahoitusjohtaja.

Lisäksi tarkoituksena on julistaa tietotekniikka- ja viestintäjohtajan virka julkisesti haettavaksi.

Kolmen viraston yhdistämisen tavoitteena on tehostaa ja tehdä sujuvammaksi kaupungin konserniohjausta ja suunnittelua. Nykyisellään kaupungin virastojen, liikelaitosten ja tytäryhteisöjen ohjauksessa on ollut eriaikaisuutta ja päällekkäisyyttä, valtuuston päätöksessä sanotaan.

Kolmessa yhdistettävässä virastossa on yhteensä noin 550 työntekijää.      

Yhdistämistä on valmisteltu viime marraskuusta lähtien, ja siinä on noudatettu kaupungin yhteistoimintamenettelyä. Henkilöstöä on informoitu ja uudistusta on käsitelty työpaikoilla.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös ehdotuksen kaupunginkanslian johtosäännöksi, joka tulee voimaan ensi vuoden alussa.

Hallintokeskuksen, henkilöstökeskuksen ja talous- ja suunnittelukeskuksen toiminta jatkuu nykyisten johtosääntöjen mukaisesti kuluvan vuoden loppuun saakka. Kaupunginkanslian organisaation ja toiminnan valmistelu aloitetaan tulevan virastopäällikön johdolla mahdollisimman pian.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä