Viime viikolla julkistettu esitys metropolialueen uudesta kuntajaosta saa lähes yksimielisen tyrmäyksen alueen kuntapäättäjiltä, kirjoittaa Helsingin Uutiset.

Vantaan Sanomat, Helsingin Uutiset ja Länsiväylä tekivät mielipidekyselyn metropolialueen 14 kunnan valtuutetuille. Kysely lähetettiin heti, kun ministerit Henna Virkkunen ja Krista Kiuru julkistivat asettamiensa selvitysmiesten esitykset kuntauudistuksesta.

Yhdeksän vastaajaa kymmenestä ei hyväksy esitystä, jolla 13 nykyisestä kunnasta muodostettaisiin neljä suurkuntaa. Vielä tylymmän vastaanoton saa alueen jakaminen vain kahteen suurkuntaan.

Päättäjät eivät usko, että kuntauudistus toteutuu ilman valtion pakkopäätöksiä. Kuitenkin vain helsinkiläispäättäjät haluaisivat antaa hallitukselle vallan pakkoliitoksiin.

Kaksi kolmesta alueen päättäjästä haluaa joka tapauksessa muutoksia metropolialueen kunta- ja palvelurakenteisiin. Kuntapäättäjien mielipiteet muutosten sisällöstä kuitenkin vaihtelevat alueittain ja puolueittain erittäin paljon.

Vastauksia tuli 365 valtuutetulta eli yli puolelta kaikista seudun valtuutetuista.

Uutinen Helsingin Uutisten verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä