Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen, kok., talousarvioesityksen liikennerahat ovat suututtaneet valtuuston toiseksi suurimman ryhmän vihreät, kirjoittaa perjantain Helsingin Sanomat.

Pajunen esitti, että joukkoliikennehankkeisiin ja jalankulun  sekä pyöräilyn edistämiseen laitetaan 30 miljoonaa euroa vuosina 2014-16. Kaupunginhallitus oli syyskuussa sopinut lähes tuplasummasta, noin 60 miljoonasta eurosta.

Vihreiden ryhmäjohtaja Emma Kari väläyttää jopa koko talousarvioesityksen palauttamista uuteen valmisteluun. Vihreät saivat mielipiteeseensä tukea SDP:ltä ja vasemmistoliitolta.

Kokoomukselta Pajusen esitys sai tukea myös liikennerahojen osalta.

– Joukkoliikenteen ja pyöräilyn investoinnit ovat tärkeitä, mutta ymmärrän, ettei 435 miljoonan vuotuisessa investointiraamissa voi saada kaikkea aikaan, kokoomuksen ryhmäjohtaja Lasse Männistö sanoi.

Talousarvioesityksen mukaan Helsingin veroprosentti pysyy myös ensi vuonna 18,5:ssä. Lainaa Helsinki aikoo ottaa ensi vuonna 260 miljoonaa euroa. Velkaa helsinkiläisillä on ensi vuonna 2 890 euroa asukasta kohden, mikä on 660 euroa enemmän kuin kuuden suurimman kaupungin asukkaiden keskimääräinen velka.​

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä