Hoidon vähimmäismitoitusta ja sen kehittymisen aikataulua mietitään jälleen kerran. (Kuva: KHO)

Iäkkäiden ympärivuorokautisen hoidon henkilöstön vähimmäismitoitus 0,7 on voimassa ensi vuoden joulukuussa, jos hallituksen esitysluonnos toteutuu.

Lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa, että esitykseen henkilöstömitoituksen voimaantulon porrastamisesta pyydetään lausuntoja 4.11. mennessä.

Annetun esityksen toteutuessa vähimmäismitoitus on 0,65 työntekijää asiakasta kohti ensi vuoden huhtikuussa ja vasta ensi vuoden joulukuussa 0,7.

Aikaisemmin oli päätetty, että vähimmäisvaatimus 0,7 työntekijän vahvuudesta asiakasta kohti on voimassa jo ensi vuoden huhtikuussa. Tämän mitoitusvahvuuden voimaantuloa ollaan siis siirtämässä myöhäisempään ajankohtaan kahdeksalla kuukaudella.

MainosRahoitus ei muuttuisi

STM tiedottaa, että hyvinvointialueille mitoituksen toteuttamista varten osoitettava rahoitus ei muuttuisi lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta, jotta alueilla voidaan toteuttaa henkilöstön saatavuutta parantavia toimia.

Vaikka henkilöstömitoituksen siirtymäaikaa jatkettaisiin, rahoitus myönnettäisiin alkuperäisen tavoiteaikataulun mukaisesti. Tiedotteessa kerrotaan myös, että tehtävämuutoksesta johtuva hyvinvointialueiden rahoitustason korotus vuonna 2023 olisi 128,2 miljoonaa euroa.

Muokattu otsikkoa 19.10., kello 11.27.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*