Helsingin kaupungin ylläpitämä monikielinen Infopankki.fi-palvelu auttaa maahanmuuttajia pääsemään nopeasti sisälle suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Tällä hetkellä tietoa palveluista tarjotaan 12 kielellä. Infopankin kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, viro, ranska, venäjä, somali, turkki, arabia, persia, kiina ja espanja. Kieliversiot ovat identtisiä.

Jo lähes parikymmentä kuntaa tiedottaa palveluistaan Infopankin avulla. Paikallisten tietosivujen päivityksestä vastaa kukin jäsenkunta itse.

– Uudet kunnat ovat tervetulleita palveluun, sanoo päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio Infopankista.

MainosSivustolta saa tietoa Suomeen muutosta, lupa-asioista, asumisesta, suomen kielen opiskelusta, työstä ja yrittäjyydestä, koulutuksesta ja terveyspalveluista.

Helmikuun lopussa Infopankki.fi-palvelusta julkaistiin arabiankielinen esittelyvideo, jossa seikkailevat piirroshahmot. Pääosassa on nuori aviopari, joka suunnittelee Suomeen muuttoa.

Helsingin kaupungin lisäksi palvelua rahoittavat muut mukana olevat kunnat, työ- ja elinkeinoministeriö, sisäministeriö, Kela ja opetusministeriö. Sivuston tietoja päivitetään jatkuvasti yhteistyössä eri viranomaisten kanssa.

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*