Joensuun kaupunki laittaa organisaationsa uusiin puihin. Tarvetta sille onkin, sillä ensi vuoden alussa käynnistyvä maakunnallinen Siun Sote nappaa mukaansa puolet kaupungin tehtävistä ja henkilökunnasta.

-Tämä on kaupungille tuhannen taalan paikka. Meidän on nyt tarpeen kirkastaa ajatustamme siitä, mikä Joensuun kaupungin rooli on tulevaisuudessa ja miten kaupunkiorganisaatioon jääviä tehtäviä hoidetaan, luonnehtii organisaatiouudistusta ohjausryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Juha Mustonen (kesk.).

Suunnitelmissa on jakaa kaupungin toiminta kolmeen alueeseen eli elinvoimaan, hyvinvointiin ja kaupunkiympäristöön.

-Elinvoimassa on työllisyyspolitiikka, elinkeinojen kehittäminen, edunvalvonta ja yhteiskuntasuhteet, koulutus, kansainväliset asiat ja asuntopolitiikka. Kaupungin omistaman Tiedepuiston hyödyntäminen sekä yliopiston ja ammattikorkeakoulun kytkeminen alueen kehittämiseen entistä paremmin ovat tärkeitä asioita, Mustonen pohtii.

Hyvinvoinnin toiminta-alueeseen yhdistetään nykyiset varhaiskasvatus- ja koulutuspalvelut sekä vapaa-aikapalvelut. Kaupunkiympäristön toiminta-alueessa jatkavat nykyiseen tapaan maankäytön suunnittelu, yhdyskuntatekniikka, jätehuolto, liikennesuunnittelu, joukkoliikenne, ympäristöpolitiikka, rakennusvalvonta ja pysäköinninvalvonta.

-Ohjausryhmässä on ajatuksena ollut, että jokaisella alueella olisi oma lautakunta. Tosin esimerkiksi hyvinvoinnin osalta pitää vielä katsoa, miten tehtäviä jaetaan. Tulisiko sinne esimerkiksi lautakunnan alle jaoksia, Mustonen pohtii.

Joensuun uusi hallintosääntöluonnos valmistuu toukokuussa. Valtuusto käsittelee asiaa kesän aikana ja uuden mallinen Joensuu aloittaa toimintansa vuoden 2017 alussa.

 

Asiasta Joensuun kaupungin sivuilla

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*