Verkkopalvelun ovat julkaisseet yhteistyössä Opasmedia Oy, Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ja Joensuun kaupunki.

Osoitteesta www.virtuaalijoensuu.fi löytyy kauppatorin ja läheisten korttelien katunäkymät panoraamakuvina, joiden sisällä käyttäjä voi kulkea ja katsella ympärilleen. Palvelussa käytössä oleva 720 asteen panoraamakuva näyttää rakennukset, kadut ja ympäristön kokonaan.

Esimerkiksi hotellivieras voi virtuaalisesti etsiä lähistön palveluita. Asiakas voi tarkistaa etsimänsä liikkeen nimen, toimialan ja sijainnin kotisohvaltaan. Joensuuhun tulossa oleva matkailija voi palvelun myötä tutustua kaupungin keskustaan jo ennakolta. Palvelu toimii myös mobiililaitteissa.

Kaikkiaan kuvauspisteitä on keskustan alueella 26 kappaletta. Palvelussa olevat kuvat on kuvattu viime kesänä ja ne on ottanut joensuulainen panoraamavalokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja Rami Saarikorpi.

Katumaisemien lisäksi verkkopalvelu esittelee kaikki kuvattujen katujen varsilla sekä kiinteistöissä olevat yritykset ja palvelut. Käyttäjä saa tarkempia tietoja yrityksestä klikkaamalla yrityksen nimeä. Virtuaalinen Joensuu liittyy olennaisesti jo verkossa olevaan Joensuu-oppaaseen www.joensuuopas.com, jonka yritys- ja elinkeinoelämää esittelevän osion tiedot koostetaan Joensuun yrittäjien ja Pohjois-Karjalan kauppakamarin rekistereistä.

Lähtökohtaisesti palvelussa on perustiedot kaikista alueella toimivista ja valtakunnallisiin yritys- ja järjestörekistereihin ilmoitetuista toimijoista. Virtuaalisen Joensuun kuvauskohteita tullaan jatkossa päivittämään tarpeen mukaan. Muuttuneet yritystiedot päivittyvät palveluun kolmen kuukauden välein.

Opasmedia Oy on toteuttanut vastaavia hankkeita aikaisemmin muun muassa Tampereen ja Turun kaupunkien kanssa.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*