Espoo on sijoittanut muun muassa terveysaseman Ison Omenan kauppakeskuksen Palvelutorille.

Espoossa on todettu hyviä kokemuksia julkisten ja kaupallisten palvelujen sijoittumisesta lähekkäin.

Noin 90 prosenttia kuluttajatutkimukseen vastanneista espoolaisista kertoo käyttävänsä samalla kertaa sekä Palvelutorin julkisia että kauppakeskuksen kaupallisia palveluja Espoon Isossa Omenassa.

Erityisesti kävellen, pyörällä tai julkisilla liikennevälineillä liikkuvat arvioivat, että Palvelutorin ansiosta he käyttävät julkisia palveluja aiempaa enemmän.

Ppalvelutori on parantanut palvelujen saavutettavuutta etenkin 35-44-vuotiaitten mielestä. Tyytyväisiä ovat selvityksen mukaan myös eläkeläiset.

Suunnitellaan muuallekin

Julkisten palvelujen palvelutori avattiin kauppakeskus Isossa Omenassa Espoon Matinkylässä viime elokuussa. Julkisisa palveluja siellä tarjoaa yhdeksän kaupungin yksikköä sekä Kela.

Nyt Espoo selvittää, kannattaisiko julkisia palveluja koota vastaavalla tavalla myös kaupungin muihin kaupunkikeskuksiin eli Leppävaaraan, Espoonlahteen, Tapiolaan ja Espoon keskukseen, joukkoliikenteen solmukohtiin.

Alueiden erot huomioon

Suunnitelmissa on pohtia erikseen, mitkä olisivat kussakin kaupunkikeskuksessa tärkeimmät julkiset palvelut. Toimitilana kyseeseen voi tulla muukin tila kuin kauppakeskus.

– Päätöksiä uusista palvelutoreista ei ole tehty, mutta haluamme selvittää, miten vastaavia hyviä asukaskokemuksia olisi mahdollista tuottaa muissa kaupunkikeskuksissa, kertoo Espoon kaupungin liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko.

– Lähtökohtana on, että uudet ratkaisut ovat samalla myös kustannustehokkaampia kuin nykyiset hajasijoitetut julkiset yksiköt.

Selvitystyötä tehdään kaupunkikeskuskohtaisissa työryhmissä, joihin kutsutaan myös alueellisten asukasyhdistysten edustajia. Työ valmistuu vuoden lopussa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*