Ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima vaatii Helsingin kaupungin palkanmaksun ongelmiin välitöntä ratkaisua.

Ammattiliitto Jyty on lähettänyt Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:lle valvontapyynnön Helsingin kaupungin pitkään jatkuneista palkanmaksun ongelmista.

Jyty vaatii KT:tä varmistamaan viipymättä, että Helsingin kaupunki maksaa henkilöstön palkat työ- ja virkaehtosopimusten edellyttämällä tavalla.

–Teimme valvontapyynnön KT:lle, koska sen tehtävänä on valvoa, että kunnat noudattavat KVTES:n määräyksiä. Palkanmaksu on työnantajan tärkein velvoite, jota Helsingin kaupunki on rikkonut pitkään ja räikeästi, sanoo Jytyn puheenjohtaja Jonna Voima tiedotteessa.

Valvontapyynnössään Jyty edellyttää, että KT ilmoittaa viimeistään ylihuomenna perjantaina, mihin toimiin se on ryhtynyt asian suhteen.

MainosOngelmat Helsingin kaupungin palkanmaksussa alkoivat yli puoli vuotta sitten, kun kaupunki otti käyttöön Sarastia-palkanmaksujärjestelmän. Jytyn jäsenten palkanmaksuun liittyvät ongelmat ovat Voiman mukaan moninaisia.

–Joillekin palkkaa ei ole maksettu joinain kuukausina ollenkaan, jotkut ovat saaneet huomattavia summia liikaa palkkaa ja odottavat edelleen niiden takaisinperintää, osalla jäi viime kesänä lomarahat kokonaan saamatta, joidenkin lisät ovat maksamatta tai osa palkasta on maksettu kuukausia myöhässä, Voima kuvaa.

Jyty kertoo jäsentensä olleen palkanmaksuvirheistä yhteydessä suoraan työnantajaan, mutta kaikkia virheitä ei ole saatu korjattua tai samat virheet ovat toistuneet yhä uudelleen.

Mainos– Selvitämme edunvalvontaosastollamme eri mahdollisuuksia yksittäisten jäsentemme tapauksien hoitamiseksi. Olemme antaneet kaupungille aikaa saattaa asia kuntoon, mutta jos ratkaisua ei nyt välittömästi saada, joudumme hoitamaan asiaa oikeusteitse, Voima sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*