Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan vuosina 2011-2012 Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnissa perustetuista osakeyhtiöistä joka kuudennessa (17 prosenttia) on perustajaosakkaana ollut venäläinen henkilö.

Määrä on muuta maata korkeampi, sillä ulkomaalaisten osuus yritysten perustajista Suomessa on vakiintunut noin 11-12 prosenttiin. Suomen Asiakastiedon mukaan suurin osa ulkomaalaisista osakeyhtiön perustajista tulee Suomen lähialueilta Virosta, Venäjältä ja Pohjoismaista.

Kun Kaakkois-Suomessa lasketaan mukaan muutkin kansallisuudet, kohoaa ulkomaalaisten osuus Kaakkois-Suomen maakuntien uusista osakeyhtiöistä jo 24 prosenttiin. Kymenlaaksossa ulkomaalaisten osuus perustetuista yhtiöistä on vielä kasvanut viime vuoden aikana.

Ulkomaalaisten keskuudessa suosituin toimiala on majoitus ja ravitseminen. 

Rakennusalalla näkyy virolaisten vahva vaikutus. Viime vuosina Suomeen perustetuissa rakennusliikkeissä pelkästään virolaisten osuus uusista yrittäjistä on kohonnut jo 13 prosenttiin.

Kuljetusalalla puolestaan venäläiset ovat suhteellisen vahvoja vaikuttajia. He ovat omistajina kuudessa prosentissa alan uusista osakeyhtiöistä.

Suomessa aloittaa vuosittain toimintansa noin 13 500 uutta osakeyhtiötä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä