Kainuun keskussairaalan uudisrakentamista ja perusparannuksen suunnittelua koskeva kehitysvaiheen allianssisopimus allekirjoitettiin tänään Kajaanissa. Osapuolten mukaan 120 miljoonan euron sairaalahanke on ensimmäinen allianssimallilla toteutettava sairaalahanke Suomessa. Summasta itse rakentamisen osuus on arvioitu 105 miljoonaksi euroksi.

Allianssimallissa suunnittelijat ja urakoitsijat vastaavat hankkeesta yhteisvastuullisesti tilaajana toimivan Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän kanssa. Kilpailutuksen sairaalan suunnittelusta ja rakentamisesta voitti Sweco-Skanska-Caverion-ryhmittymä. Sote-kuntayhtymä sai tarjouksen kaikkiaan neljältä eri ryhmittymältä.

Kainuun suurimman rakennushankkeen päätyminen maakunnan rakentajien ulottumattomiin sai tuoreeltaan rankan arvosteluryöpyn maakunnassa. Muun muassa maakunnan kansanedustajat vaativat hankintapäätöksen purkamista ja maakunnan kokonaisedun parempaa huomioimista hankintapäätöksessä. Hankintapäätöksen teki sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto.

Pelkästään johtavan virkamiehen päätöksellä sairaalan rakentamista ei kuitenkaan aloiteta. Urakan kehitysvaihe kattaa vain hankkeen suunnittelun ja toteuttamisen valmistelun.

Itse rakentamispäätös päätös vaatii Kainuun sote-valtuuston ja kuntien valtuustojen erilliset rakentamispäätökset. Tämän hetkisen arvion mukaan valtuustot päättävät rakentamisen aloittamisesta aikaisintaan kesäkuussa 2016.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*