Kuvakaappaus Lahden asukaslehti Kaupunkilaisen vuoden 2015 ensimmäisestä numerosta.

Kaupungin painetut asukas‐ ja tiedotuslehdet sekä tiedotteet ovat suosituin tapa saada tietoa kaupungin asioista, kertoo Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Kaarinassa, Naantalissa ja Raisiossa tehty kyselytutkimus.

Kaupungin omiin lehtiin oli tutustunut 75 prosenttia kyselyyn vastanneista. Asukaslehtien suosio kasvoi edelliseen vastaavanlaiseen tutkimukseen verrattuna, jolloin niitä oli lukenut 66 prosenttia vastanneista.

Kaksi kolmasosaa asukkaista on seurannut kaupungin asioita paikallislehdistä ja ‐radiosta sekä kaupungin verkkosivuilta. Nuorista aikuisista eli 18–35‐vuotiaista jopa 87 prosenttia on käyttänyt kaupungin verkkosivuja. Yli 65‐vuotiaiden joukossa vastaava luku oli 37 prosenttia.

Vain 12 prosenttia vastanneista oli käyttänyt kaupungin sosiaalisen median sivustoja, kuten Facebookia tai Twitteriä. Nuorista aikuisista lähes puolet kuitenkin haluaisi saada kaupunkitietoa sosiaalisen median kautta.

MainosKaupunkien viestintään ollaan yleisesti tyytyväisiä: kouluarvosanaksi annettiin keskimäärin 7,59, joka on parempi arvosana kuin vuoden 2013 tutkimuksessa (7,19).

Kyselytutkimuksen toteutti kaupunkien toimeksiannosta FCG Finnish Consulting Group Oy:n tutkimuspalvelut yhteistyössä Kuntaliiton kanssa. Otos oli yhteensä 4400 henkilöä, ja kyselyyn saatiin 984 vastausta. Vastaavanlaisia tutkimuksia on toteutettu nyt yhteensä 17 kaupungissa vuodesta 2010 lähtien.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*