Kivistön aseman ympärille nousee lähivuosina kokonainen uusi asuinalue palveluineen. Ensi kesänä alueella järjestetään myös vuoden 2015 asuntomessut. (Kuva: Liikennevirasto)

Kehäradan avaamiseen on aikaa vajaat viisi kuukautta. Radan viidestä uudesta rautatieasemasta neljä on jo valmiina ja Helsinki-Vantaalle sijoittuva viides asema valmistuu alkukesästä. Maaliskuussa radalla aloitetaan ensimmäiset koeajot, minkä jälkeen tehdään päätökset lopullisista lähijunien pysähtymisasemista. HSL on arvioinut radalla tehtävien matkojen määrän nousevan noin 400 000 matkaan päivässä.

Suurimman hyödyn uudesta ratayhteydestä korjaavalla Vantaalla on odotukset korkealla radan vaikutusten suhteen. Hyvien liikenneyhteyksien varrelle kohoaa useita uusia asuin- ja työpaikka-alueita. Samaan aikaan parantuneet säteilevät elinvoimaa koko kaupungin alueelle.

– Asuntorakentaminen Vantaalla on ennätyksellisen vilkasta. Kun normaalisti meille valmistuu 1600 asuntoa vuodessa, niin viime vuonna niitä valmistui yli 2000. Rakennuslupia myönnettiin viime vuonna yli 3000, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen kertoo.

Aviapolikseen odotetaan sijoittuvan tulevaisuudessa noin 50.000 työpaikkaa ja 20.000 vantaalaisen asunnot. Vehkalan alueella on mahdollisuus nousta 25.000 työpaikan keskittymä.

– Työpaikkojen määrä alueella tulee kasvamaan. Meille tulee täysin uusi Vehkalan yritysalue, joka sijaitsee kaupungin omalla maalla ja siellä pääsemme itse säätelemään, missä tahdissa aluetta kehitetään. Kun Aviapolis on enempi toimistotyyppinen työpaikkakeskittymä, niin Vehkalaan odotamme sijoittuvan enemmän tuotannollisia työpaikkoja, Nikulainen uskoo.

Vantaa isännöi ensi kesän asuntomessuja. Messualue ja Kivistön uusi keskus nousee Hämeenlinnan väylän varteen, nykyisen Kivistön pientaloalueen eteläpuolelle, Kehäradan Kivistön aseman ympärille. Kivistön asuinalue on uusi kokonaisuus, jonne nousee 30.000 asukkaan tiivis asuinalue.

– Kivistö on uusi asuinalue ja sinne kaupunki panostaa palveluiden muodossa. Parhaillaan sinne rakennetaan Aurinkokiven koulukeskusta, joka on 20 miljoonan euron hanke, apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen toteaa.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä