Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan tammi-syyskuun sijoitusten tuotto oli 4,8 prosenttia eli 1 674 miljoonaa euroa.

Sijoitusten markkina-arvo oli syyskuun lopussa 36,6 miljardia euroa. Viime vuonna vastaavaan aikaan sijoitusten markkina-arvo oli 33,3 miljardia euroa.
 
Toimitusjohtaja Merja Ailuksen mukaan kuluva vuosi on ollut haasteellinen Kevan sijoitustoiminnassa.
 
– Sijoitustulostamme voi pitää varsin kohtuullisena. Mielessä on kuitenkin pidettävä lukuisat epävarmuustekijät sijoitusympäristössä. Tosin emmehän me juuri muunlaista ympäristöä ole nähneetkään sitten finanssikriisin alkupäivien, Ailus kertoo.
 
Sijoitustoiminnan markkina-arvoinen tuotto oli tammi-syyskuussa 4,8 %. Noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen tuotto oli 11,2 %. Korkosijoitukset tuottivat -0,2 % ja kiinteistösijoitukset (mukaan lukien kiinteistörahastot) 3,0 %. Pienemmistä omaisuuslajeista pääomasijoitusten tuotto oli 8,5 %, hedgerahastojen 7,1 % ja hyödykesijoitusten -3,6 %.
 
Korkosijoitusten osuus Kevan koko markkina-arvoisesta sijoitusvarallisuudesta oli 45,8 %, noteerattujen osakkeiden ja osakerahastojen osuus oli 38,0 % ja kiinteistösijoitusten 7,3 %. Pääomasijoitusten osuus oli 4,9 %, hedgerahastojen 3,4 % ja hyödykesijoitusten 0,6 %.
 
Sijoitusjohtaja Ari Huotarin mukaan vuosi on ollut mielenkiintoinen, mutta sijoittajille sangen kaksijakoinen. Osakemarkkinat ovat kehittyneet oikein hyvin, mutta korkomarkkinoiden tuotto-odotukset ovat vaatimattomia.
 
– Maailmataloudessa ollaan pikkuhiljaa menossa parempaan suuntaan. Pääomamarkkinoita varjostavat kuitenkin huolet muun muassa keskuspankkien likviditeetin kiristyspyrkimyksistä, Huotari arvioi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä