Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta ja eläkevarojen sijoittamisesta vastaavan Kevan sijoitukset tuottivat 12,9 prosenttia vuonna 2012.

Eläkerahaston arvo kasvoi 34,7 miljardiin euroon (29,9 miljardia euroa vuonna 2011). Eläkerahaston kasvusta sijoitustoiminnan osuus oli 3,9 miljardia euroa ja maksutulosta rahastoitiin 0,9 miljardia euroa. Kunnallisen eläkejärjestelmän maksutulo oli 4,7 miljardia euroa.

– Onnistuimme erinomaisesti sijoitussalkun hajautuksessa ja riskienhallinta toimi hyvin. Vuosi 2012 oli haastava ja mielenkiintoinen. Eurooppalaista keskustelua leimasi vaikea taloustilanne. Kotimaassa eläkeasioita käsiteltiin useissa työryhmissä, jotka selvittivät eläkejärjestelmän muutostarpeita ja toimivuutta, Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus sanoo.

Omaisuuslajeista parhaan tuloksen tekivät osakesijoitukset (noteeratut osakkeet 17,2 prosenttia). Korkosijoitukset tuottivat 11,5 prosenttia, pääomasijoitukset 10 prosenttia ja kiinteistösijoitukset 4,7 prosenttia. Pienemmistä omaisuuslajeista hedge-rahastot tuottivat 10,4 prosenttia ja hyödykesijoitukset 5,2 prosenttia.

– Onnistuimme sijoitustoiminnassa hyvin, vaikka vuosi oli monella tapaa haastava. Pääomamarkkinoiden ennustettavuus on finanssikriisin jälkeen ollut heikkoa ja on sitä edelleen, selventää sijoitusjohtaja Ari Huotari.

Huotari arvioi, ettei vuodesta 2013 tule aiemman vuoden kaltaista ja erityisesti korkosijoitusten tuottopotentiaali on heikompi.

Linkki: Kevan avainlukuja vuodelta 2012

Kevan tilinpäätöstiedote 2012

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä