Kemijärvi on 7000 asukkaan kaupunki Lapissa. (Kuva: Kemijärven kaupunki)

Kemijärven valtuuston voimasuhteet ovat muuttuneet. Yksi perussuomalaisten valtuutettu ja kaksi kokoomuksen valtuutettua ovat siirtyneet sitoutumattomaan Tulevaisuuden Kemijärvi -ryhmään.

Sitoutumaton ryhmä nousee kuuden valtuutetun ryhmäksi ja valtuuston toiseksi suurimmaksi voimaksi keskustan jälkeen. Keskustalla on kahdeksan paikkaa.

Kokoomuksesta ryhmää vaihtavat Matti Torvinen ja Jorma Vaarala ja perussuomalaisista Arto Torvinen. Matti Torvinen toimi aluksi perussuomalaisten ja sittemmin sinisten kansanedustajana 2017–2019. Vaarala vaihtaa ryhmää jo toisen kerran kuluvan kauden aikana. Hänet valittiin valtuustoon 2021 perussuomalaisten listalta.

Matti Torvinen perustelee lähettämässään tiedotteessa siirtoaan halulla saada vapaammat kädet vaikuttaa Kemijärven kaupungin päätöksentekoon ja erimielisyyksillä Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n toimintaan liittyvissä asioissa.

Kemijärven Tulevaisuuden ryhmäjohtaja Aulikki Imporanta iloitsee tiedotteessa sitoutumattoman ryhmän vahvistumisesta. Hänen mukaansa tämä osoittaa ryhmän onnistuneen politiikassaan.

Kemijärven valtuustossa on 27 paikkaa. Kuntavaaleissa 2021 keskusta saavutti kahdeksan paikkaa, perussuomalaiset viisi, kokoomus neljä, vasemmistoliitto, SDP ja Tulevaisuuden Kemijärvi -lista kolme paikkaa ja kristillisdemokraatit yhden paikan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä