Kouvolassa on suunniteltu palvelujen keskittämistä Ratamo-keskukseen. Kuva Ratamoa esittelevästä videosta Kouvola.fi-sivustolla

Valtakunnan tason päivystysjärjestelyissä suurimmaksi häviäjäksi yhdessä Vaasan kanssa jäänyt Kouvola ei purematta niele kohtaloaan. Maanantaina kaupunginhallituksen pohdittavana on sote-palvelujen tuottaminen yksityisin voimin.

Asiaa valmistellut Kouvolan hyvinvointipalvelujen johtaja Arja Kumpu painottaa kaikkien vaihtoehtojen olevan aidosti auki. Kouvolaa ei löytynyt hallituksen lakiesityksestä laajan eikä suppeamman päivystyksen sairaaloiden joukosta ja tämä sai päättäjät pohtimaan vaihtoehtoja.

-Kouvolassa on vahva tahtotila säilyttää olemassa olevat ympärivuorokautisen päivystyksen ja erikoissairaanhoidon palvelut. Maanantain kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen näemme, mitä mieltä meidän poliittiset päättäjämme ovat. Sote-palvelujen järjestäminen yksityisen toimijan kanssa yhteistyössä on yksi vaihtoehto, Arja Kumpu toteaa.

Kouvolassa on varauduttu myös siihen, että eduskunta ennättää käsitellä sote-ulkoistuksia rajoittavan lain ennen hankintamenettelyn päätökseen saamista.

-Aikataulu on tässä erittäin iso haaste ulkoistamisen kannalta. Joka tapauksessa haluamme ensisijaisesti järjestää sote-palvelut Kouvolassa julkisena palveluna. Jos se ei onnistu, niin sitten meidän on pohdittava muitakin vaihtoehtoja, hyvinvointipalvelujen johtaja Arja Kumpu arvioi.

Lue myös:

Kouvolan Lamminmäki: Lakiesitys investointikiellosta syyllistää koko kuntakentän

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä