Kouvolan keskustan ydinalueen suunnittelusta järjestetään ideakilpailu. Ideakilpailu pidetään Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n kilpailusääntöjen mukaisena kutsukilpailuna, johon valitaan 4-5 suunnittelutyöryhmää.
 
Kilpailun tavoitteena on löytää uusia ideoita ja ratkaisuja Kouvolan keskustan ydinalueen kaupallisen elinvoiman vahvistamiseksi. Kilpailijoilta odotetaan konkreettisia ja toteuttamiskelpoisia ideoita, joita kiinteistönomistajat sekä keskustan toimijat voivat hyödyntää toiminnassaan.
 
Kilpailuun osallistuvat työryhmät voivat myös tutkia mahdollisuuksia kävelykadun tai sen osien kattamisesta sekä kortteleiden aktivoimisesta ja lisärakentamisesta potentiaalisimmilla paikoilla.
 
Kilpailualue käsittää Kouvolan keskustan ydinalueen, joka muodostuu Kävelykatu Manskista sekä siihen rajautuvista kortteleista Kouvolan rautatieaseman ja Kankaan koulun välillä. Kilpailukutsu julkaistaan 29.3.2012. Kilpailuun kutsuttavien työryhmien nimet julkaistaan 27.4.2012. Kilpailuaika on touko- elokuu 2012. Kilpailun tulokset julkaistaan syyskuun alussa 2012.
 
(KL)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä