Havainnekuva Sääksjärven uudistuvalta torialueelta. (Kuva: Lempäälän kunta)

KUNTAKIERROS Lempäälä aikoo tiivistää Sääksjärven taajaman nykyistä keskustaa. Valmistunut yleissuunnitelma tuo Sääksjärven keskustaan 1500 uutta asukasta ja 20700 kerrosneliömetriä uutta liiketilaa.

-Sääksjärven keskustan yleissuunnitelmalla on luotu visio, miltä Sääksjärven keskusta voisi näyttää vuonna 2050. Suunnitelmassa otetaan kantaa rakentamisen määrään, korkeuteen ja rakennusten sijoittumiseen sekä alueen viihtyisyyden ja toimivuuden parantamiseen, kertoo yleiskaavoittaja Sini Suontausta Lempäälän kunnan tiedotteessa.

Uusi juna-asema olisi liikenteen solmupiste, jonne olisi helppo tulla kaikilla kulkumuodoillla. Jalankulun ja pyöräilyn reitit johtaisivat asemalle ja bussipysäkeiltä olisi katettu jalankulkuyhteys asemalle. Aseman yhteydessä on molemmin puolin rataa sääsuojattua polkupyörien liityntäpysäköintiä.

Radan länsipuolelle varattaisiin tilaa saattoliikenteelle ja liityntäpysäköinnille. Lisäksi Sääksjärventiellä on jo varauduttu Tampereen Vuoreksesta tuleviin raitiotieraiteisiin ja itä-länsi-suuntaiseen bussiyhteyteen pysäkkivarauksin.

Lempäälän kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto hyväksyivät Sääksjärven keskustan yleissuunnitelman ilman muutoksia kokouksissaan 29. toukokuuta ja 14. kesäkuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*