Kuntapäättäjien palvelu on nyt auki. Kuva: Jouni Lampinen

Alkavan valtuustokauden luottamushenkilöille on avattu uudenlainen tietopankki ja koulutuskanava, Kuntapäättäjä-palvelu.

Kuntaliitto-konsernin yhteisessä palvelussa sisällöistä vastaavat pääosin Kuntaliiton asiantuntijat. Kuntalehti ja Kommuntorget tarjoavat tuoreimmat kuntauutiset palvelussa. Kuntaliiton koulutus- ja konsultointiyhtiö FCG järjestää palvelun kokonaisuuden ja tilattavat koulutukset.

– Jokainen voi saada maksutonta perusaineistoa oppimisympäristöön kirjautumalla. Lisäksi kunnan hankkimana on saatavilla syventävää koulutussisältöä, Kuntaliiton erityisasiantuntija Jari Seppälä kertoo palvelusta, joka tarjoaa uudenlaisen oppimisympäristön kunnan päätöksenteosta kiinnostuneille.

Vastaavaa sisältökokonaisuutta ei ole ollut aiemmin kuntapäättäjien ulottuvilla, Seppälä vahvistaa.

Mainos– Tämä palvelu on erityisesti kaikille heille, joita kiinnostaa katsoa kuntatoimintaa luottamushenkilön näkökulmasta.

Itsearvioinnin kautta lisää tietoa

Kuntapäättäjä-palvelussa on esimerkiksi itsearviointiin tarkoitettu osio. Siinä osiossa jokainen voi vastata omantuntonsa mukaan.

– Kyseessä ei ole tietokilpailu, Seppälä sanoo.

Palvelun käyttäjä saa vastauksiensa perusteella tietoa mahdollisista kehitystarpeistaan. Jos palvelun käyttäjä haluaa syventyä mahdolliseen kehityskohteeseensa, palvelussa on tietoa sitä varten.

Rauhassa perusasioiden äärellä

Palvelussa on sisältöä kunnallisen päätöksenteon konkareille ja aloittelijoille. Aloittelijoiden tarpeisiin sopii esimerkiksi luottamushenkilötaitojen tueksi tehty kymmenen minuutin mittainen peruskurssivideo.

– Tässä voi käydä katsomassa perusasiatkin turvallisesti. 

Edelleen laajentuvassa palvelussa on jo nyt satamäärin erilaisia materiaalikokonaisuuksia jokaisen tutustuttavaksi, Seppälä kertoo.

Palveluun pääsee kirjautumalla osoitteessa: kuntaliitto.fi/kuntapaattaja

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*