Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi torstaina KSSHP:n laboratoriotoimintoja koskevan yritysjärjestelyn Fimlab Laboratoriot Oy:n kanssa.

Yritysjärjestelyn yhteydessä KSSHP:stä tulee Fimlabin merkittävä omistaja 25 prosentin osuudella. Yhtiön muut omistajat ovat Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri. Laboratorioiden yhdistyminen toteutetaan 1.4.2014.

Yritysjärjestelyssä Fimlabin toiminta laajenee kattamaan noin miljoonan asukkaan väestöpohjan. Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen alueelle muodostuu yritysjärjestelyn myötä Suomen suurin terveydenhuollon laboratoriopalveluja tuottava yhtiö. 

Fimlabilla on ympärivuorokautista palvelutoimintaa varten keskuslaboratoriot Tampereella ja Hämeenlinnassa ja järjestelyn myötä Keski-Suomen keskussairaalasta tulee yrityksen kolmas ympärivuorokautisesti toimiva laboratorio.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä siirtyy noin 150 työntekijää Fimlabiin, jossa on ennestään noin 600 työntekijää. 

Yritysjärjestelyn myötä yhtiön liikevaihto on yli 90 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on Kanta-Hämeen alueella 12 toimipistettä ja Pirkanmaan alueella noin 60 toimipistettä ja yritysjärjestelyn jälkeen toiminta laajenee myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin jäsenkuntiin.

Fimlab Laboratoriot Oy on ensimmäinen julkisen terveydenhuollon puolelle perustettu laboratorioyhtiö.​

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*