Palkkaa ei tarvinnut palauttaa, vaikka tuomio huumausainerikoksesta ja kavalluksesta tulikin.

Työpaikallaan lääkevarkauksista ja huumaavien lääkkeiden väärinkäytöstä epäillyn sairaanhoitajan ei tarvitse maksaa työnantajalleen takaisin hänelle jutun selvittelyajalta maksettua palkkaa. Kainuun sotella sairaanhoitajana työskennellyt nainen joutui työpaikalla epäilyksi lääkevarkauksista ja huumausaineiden käytöstä marraskuussa 2016.

Potilasturvallisuuden takia työnantaja ei sallinut naisen työskennellä sairaanhoitajan tehtävissä tapauksen selvittämisen ja tutkinnan aikana. Kun nainen kieltäytyi luottamusmiehen neuvosta ottamasta väliaikaista työtä vastaan keskusvarastolla, niin hän oli lopulta lähes 2,5 kuukautta palkallisella työvapaalla.

Kainuun sote vaati naista maksamaan sille palkalliselta työvapaalta maksetun palkan, joka oli 6009,80 euroa. Rovaniemen hovioikeus kuitenkin katsoi tänään antamassaan ratkaisussa, ettei perusteita palkan palauttamiselle ollut. Hovioikeuden mielestä kuntayhtymä ei ole esittänyt näyttöä siitä, etteikö sairaanhoitaja ollut työhön käytettävissä tai että työnantajalla ei ole ollut osoittaa hänelle muuta tehtävä.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi naisen kavalluksesta ja huumausainerikoksesta 75 päiväsakkoon, jotka hänen tuloillaan merkitsevät 1275 euron laskua. Aiemmin Kainuun käräjäoikeus oli hylännyt syytteet.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*