Vantaan Mikkolassa järjestetään lähiöiden tulevaisuudelle omistettu festivaali.

Purkua odottavassa 70-luvun elementtitalossa ideoidaan ja rakennetaan työkaluja lähiöiden uudistamiseksi viikon ajan, kertovat järjestäjät. Our House ‑festivaali alkaa lauantaina.

– Lähiöiden suuri muutos vaatii uudenlaisia näkökulmia, tekijöitä ja paljon tahtoa ja kunnianhimoa. Lähiöiden haasteet ovat moninaisia ja siksi niiden ratkaisemiseen tarvitaan monia erilaisia toimijoita, festivaalin järjestäjät perustelevat tapahtuman tarpeellisuutta.

Our Housessa on viikon aikana seminaareja, keskusteluja ja työpajoja. Aiheina ovat muun muassa asuntokannan korjaukset, nuoret ja lapset, uudet liiketoimintamahdollisuudet ja innovaatiot sekä alueiden eriarvoistuminen.

Näyttelytiloina toimivat kerrostalon entiset asunnot ja kioskitilat. Niissä esitellään festivaalin yhteistyökumppaneiden ja eri suunnittelijoiden ideoimia ja toteuttamia näyttelyitä. Lisäksi kesän aikana lähiöpihalle on istutettu hyötypuutarha, ja harmaisiin elementtitaloihin maalattu näyttävät muraalit.

Järjestäjien mukaan Our House on ensimmäinen lähiöiden tulevaisuudelle omistautunut festivaali.

Festivaalia on rakennettu viime syksystä lähtien, festivaalin päätuottaja Katja Lindroos kertoo.

Maanantaina järjestettävä Asuinalueiden kehittämisohjelman seminaari katsoo lähiöiden suuria muutoksia ja miten niihin voidaan vaikuttaa. Keskiviikkona Toimivan kaupungin työpaja etsii sekä sosiaalisia että liiketoiminnallisia mahdollisuuksia lähiöihin.

Eri tilaisuuksiin on tulossa suomalaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita.

VAV Asunnot Oy on antanut purettavan kiinteistön kiinteistön antamisesta festivaalikäyttöön.

Lisää festivaalista sen kotisivuilla ja fb-sivulla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*