KHO on määrännyt KL-Kuntahankinnat uusimaan kilpailutuksen terveydenhuollon hoitotarvikkeiden hankinnassa. KHO:n päätös koski KL-Kuntahankinnat Oy:n tekemää terveydenhuollon hoitotarvikkeiden hankinnan laajaa puitejärjestelykilpailutusta.

Oikeuden mukaan KL-Kuntahankinnan vaatimukset tarvikkeiden ja palveluiden toimittajalle olivat sellaiset, että ne suosivat käytännössä vain kahta alan tukkuriyritystä, sulkivat markkinoilta pienemmät ja tiettyihin tarvikkeisiin erikoistuneet yritykset ja vääristivät kilpailua.

Hankintayksikön kilpailutuksen voitti alun perin tarvikealan tukkuri OneMed Oy. Kilpailutuksesta valittivat Bayer Oy, Coloplast Oy, Oy SCA Hygiene Products Ab ja Steripolar Oy

KHO edellyttää ratkaisullaan KL-Kuntahankinnat kilpailuttamaan hankinnan uudelleen miljoonan euron uhkasakolla, mikäli se aikoo edelleen toteuttaa terveydenhuollon hoitotarvikkeiden yhteishankinnan. Ratkaisu julkaistaan vuosikirjapäätöksenä, mikä tarkoittaa, että se kuuluu periaatteellisesti merkittävimpiin KHO:n päätöksiin, jota on sovellettava muissa vastaavissa tapauksissa.

MainosKyseessä oli nelivuotinen, vuosia 2014 – 2018 koskeva puitesopimus ja sen ennakoitu arvo sopimukseen sitoutuneissa Keski-Suomen kunnissa oli noin 16 miljoonaa euroa. Hankinnan kohteena oli erilaisia hoitotarvikkeita, muun muassa perussairaanhoidon tarvikkeita, diabetestarvikkeita, vaippoja, urologisia tarvikkeita ja haavanhoitotarvikkeita.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*