Lihava riita Kittilässä on jo saatu aikaan, mutta nyt pitäisi saada tehtyä ainakin laiha sopu. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi viime viikolla Kittilän kunnanvaltuuston marraskuussa 2014 tekemän päätöksen erottaa kunnanjohtaja Anna Mäkelä. Hallinto-oikeuden mielestä Mäkelää ei kuultu erottamisprosessissa lain vaatimalla tavalla ja nyt asiat pitäisi saada kunnassa järjestykseen.

Kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi keskiviikkona pidettävässä ylimääräisessä kokouksessaan. Kittilän vt. kunnanjohtajan varahenkilö, elinkeinojohtaja Katariina Palola esittää, että kunnanhallitus perustaisi toimikunnan, joka ryhtyisi rakentamaan sopua laittomasti erotetun kunnanjohtajan kanssa. Samoin on kunnanhallituksen päätettävä lähdetäänkö hallinto-oikeuden ratkaisusta valittamaan. Mäkelän erottamiseen liittyvä asiavyyhti on myös Keskusrikospoliisin tutkittavana.

Kuntalehden alkuviikosta Facebookin kautta tavoittama Anna Mäkelä ei suostunut kommentoimaan, onko hän yhä halukas palaamaan työmaalleen pohjoiseen. Mäkelä totesi lyhyesti hallinto-oikeuden päätöksen olleen odotettu.

Kittilän kunnanhallituksen 17.2.2016 kokouksen esityslista

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*