Naispotilaan telkeäminen 13 tunnin ajaksi sairaalan turvahuoneeseen toi Pohjois-Kymen sairaalalle huomautuksen lainvastaisista menettelyistä ja laiminlyönneistä. Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen katsoo sairaalan loukanneen potilaan ihmisarvoa ja henkilökohtaista vapautta. Oikeusasiamies esittää tuoreessa päätöksessään, että sairaala hyvittää potilaaseen kohdistuneet perus- ja ihmisoikeuksien loukkaukset rahallisesti.

Masennuksesta ja itsetuhoisista ajatuksista kärsinyt alkoholia nauttinut nainen tuotiin sairaalaan ambulanssilla. Nainen poistui sairaalasta ennen lääkärintutkimusta, jonka jälkeen hänet haettiin poliisin toimesta takaisin.

Puhelinkonsultaation yhteydessä erikoislääkäri antoi luvan eristää nainen sairaalan turvahuoneeseen. Nainen oli huoneessa 13 tunnin ajan, ennen kuin hän pääsi psykiatriseen arviointiin. Naista ei myöskään päästetty vessaan, vaan hän joutui tekemään tarpeensa turvahuoneen lattialle. Oikeusasiamiehen mukaan puutteita oli myös potilasasiakirjojen täytössä.

Oikeusasiamiehen päätös kokonaisuudessaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä