Valituksissa vaaditaan liitospäätösten kumoamista ja samalla myös niiden täytäntöönpanokieltoa. Siuntiolaisen valtuutetun Marcus Nordströmin (r.) johdolla tehdyissä valituksissa vedotaan päätöksenteon muotovirheisiin.

– Lohjan kaupunginvaltuuston päätös on syntynyt kuntalain ja kaupunginvaltuuston oman työjärjestyksen vastaisella tavalla. Siuntion kunnanvaltuuston päätöksen voidaan todeta rikkoneen kuntalakia, kuntajakolakia ja kunnanvaltuuston omaa työjärjestystä, Nordström sanoo lehdelle.

Valittajat myös vaativat asian kiireellistä käsittelyä. Siuntiossa aiotaan tehdä vielä myöhemmin valitus vihreiden valtuutetun Yrjö Kokkosen johdolla. Se koskee valittajien mukaan kuntaliitoksen valmistelussa tapahtunutta laajempaa lainrikkomusta.

– Tässä on kysymys kielellisen ja ympäristön vaikutusarvioinnin puuttumisesta, Nordström perustelee.

Siuntiossa valitus on kirjattu Marcus Nordströmin nimiin. Lohjalla valituksen tehnyt henkilö ei ole politiikassa mukana.

Lohja, Siuntio ja Nummi-Pusula hyväksyivät monikuntaliitoksen marraskuun alkupuolella tiukkojen äänestysten jälkeen. Siuntiossa äänestys ratkesi äänin 14-13. Tulos olisi kääntynyt toisin päin, jos liitosta vastustanut vihreiden Yrjö Kokkonen olisi ollut salissa. Lomamatkalla ollutta Kokkosta tuurannut varavaltuutettu äänesti liitoksen puolesta.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä