Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva (vas.) ja Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Reijo Kolehmainen panivat nimensä EKOenergia sopimukseen huhtikuussa. Samassa tilaisuudessa kaupungille luovutettiin EKOenergia-sertifikaatti. (kuva: Lappeenrannan kaupunki)

Suomen luonnonsuojeluliitto on myöntänyt vuoden 2016 Ympäristöavaus-palkinnon Lappeenrannan kaupungille.

Lappeenrannan palkitsemisen peruste oli EKOenergiaan siirtyminen. Luonnonsuojeluliiton mukaan EKOenergia on ainoa Suomessa ja koko Euroopan alueella käytössä oleva sähkön ympäristömerkintä, jolla on julkisesti saatavilla olevat tuotantokriteerit sekä sähkömarkkinoista riippumaton ulkopuolinen valvonta.

Ympäristöavaus-palkinto on myönnetty vuodesta 2010 alkaen. Tämän vuoden palkinnot luovutetaan Espoon Nuuksiossa lauantaina 27. elokuuta.

Lappeenrannan kaupunki teki Lappeenrannan Energia Oy:n kanssa sopimuksen EKOenergiasta huhtikuussa. Lappeenrannan tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

– Kaupunkien tehtävä on näyttää esimerkkiä näissä asioissa. Ilmastonsuojelun osaamisesta ja ympäristöyställisyydestä on muodostunut vahva osa brändiämme, ja tavoittelemme sitä kautta kaupunkiin myös lisää alan yrittäjyyttä, Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva sanoo.

Lappeenrannan Energian EKOenergia-sertifioitu, metsä- ja tuulivoimalla tuotettu sähkö on läpäissyt tiukat eurooppalaiset kriteerit ekologisen sähkön tuotannossa. Lappeenrannan energia on kaupungin kokonaan omistama yhtiö.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä