Pysäköintivirhemaksut voivat Suomessa vaihdella 20 eurosta 80 euroon. Kuva: Kari Långsjö

Pysäköintivirhemaksu nousee Hyvinkäällä, Kokkolassa, Kirkkonummella, Ylöjärvellä ja Vantaan Tikkurilassa, kertoo sisäministeriö.

Tuntuvimman korotuksen parkkisakkoonsa tekee Kirkkonummi. Siellä väärin pysäköimisestä saa jatkossa pulittaa 50 euroa nykyisen 25 euron sijaan. 

Hyvinkäällä, Kokkolassa ja Ylöjärvellä pysäköintivirhemaksu nousee kymmenellä eurolla. Hyvinkäällä se on jatkossa 60, Kokkolassa 50 ja Ylöjärvellä 40 euroa.  

Vantaa taas nostaa pysäköintivirhemaksun maksimiin Tikkurilan keskustassa. Siellä kalleimmalla pysköintimaksuvyöhykkeellä rapsahtaa jatkossa 80 euron parkkisakko entisen 60 euron sijaan.

Lain mukaan pysäköintivirhemaksu on 20 euroa. Sitä voidaan kuitenkin nostaa sisäministeriön asetuksella koko kunnassa tai sen osassa. Jos kunta perii erisuuruisia pysäköintimaksuja, voi sakko olla 80 euroa kalleimmalla vyöhykkeellä. Muutoin sakon enimmäismäärä on 60 euroa.

Pysäköintivirhemaksun korottamista esittää yleensä kunta. Ennen asetuksen antamista sisäministeriö pyytää lausunnon poliisilta. Korotuksen perusteena voi olla esimerkiksi liikennetiheys, parkkipaikkojen niukkuus, pysäköintivirheiden määrä tai liikenteen sujuvuus. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*