Maakuntajohtajat kantavat huolta hallituksen liikennepolitiikasta. Yhteinen näkemys suurista liikennehankkeista on tarpeen.

Maakuntajohtajat ovat huolissaan pääministeri Juha Sipilän hallituksen tempoilevasta liikennepolitiikasta. Tuoreessa kannanotossaan maakuntajohtajat kiinnittävät huomiota pitkäjänteisyyden puutteeseen suurissa liikenneinvestoinneissa.

-Panostukset korjausvelan vähentämiseen, perusväylänpitoon, liikenne palveluna-ajatteluun ja digitalisaatioon ovat sinänsä tarpeellisia ja oikeita. Mutta ne eivät korvaa liikenneverkon pitkäjänteiseen kehittämisen tarvetta suurten kapasiteettia parantavien investointien muodossa, todetaan maakuntajohtajien yhteisessä kannanotossa.

Maakuntajohtajat pelkäävät Suomen otteen Euroopan Unionin liikennehankerahoituksista kirpoavan, mikäli tyyli ei muutu. TEN-T-tieverkko on Euroopan laajuinen tieverkko, jonka kehittämistä EU on osaltaan tukemassa. Suomeen tierahoja on toistaiseksi tullut vasta pienissä määrin, mutta tulevaisuudessa määrärahat ovat kasvussa ja tällöin on suunnitelmien oltava valmiita.

-Liikennehankkeissa meillä pitää olla joku valtakunnan tason pitkän tähtäimen toteuttamissuunnitelma, jonka mukaan edetään. Jos meillä ei tällaista suunnitelmaa ole Euroopan Unionin suuntaan esittää, niin emme tule sieltä myöskään rahoitusta saamaan, pelkää Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja Pauli Harju.

MainosPäivitetty 5.11. klo 14.25. Lisätty maakuntajohtaja Pauli Harjun kommentti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*