Merimuseo vellamo on yksi Kotkan nähtävyyksistä.

Museot varautuvat toimintaympäristön muutokseen. Museoliitto kehottaa museoita jatkuvaan oman toiminnan arviointiin, priorisointiin, monialaisuuteen, luovuuteen sekä digitalisoitumisen täysipianoiseen hyödyntämiseen.

– Museoiden toimintaympäristön muutokset ovat tällä hetkellä helposti ennustettavia, toteaa Museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä. Hän huomauttaa, että kaikki muutokset eivät ole museoalalle pelkästään myönteisiä.

Museoliiton mukaan museoiden toimintaympäristö muuttuu parhaillaan nopeammin kuin vuosikymmeniin. Muutoksen moottorina on heikentyvä julkinen talous. Siksi talouden ja työllistämisen merkityksen arvellaan korostuvan aiempaa enemmän rahoituksen ja investointien perusteina.

Levä arvioi museoiden mahdollisuudet kuitenkin suuremmiksi kuin uhat. Uusia mahdollisuuksia tuovat arvioiden mukaan juuri käyttöön otettu museokortti ja digitalisoituminen kaikkine sen tarjoamine ulottuvuuksineen.

Museoliitto pyrkii lisäämään museoiden näkyvyyttä sekä vahvistamaan edunvalvonnan resursseja ja osaamista.

Museokortti on noin 200 museon yhteinen järjestelmä. Kortilla voi käydä rajoittamattoman määrän mukana olevissa museoissa vuoden aikana. Kortti maksaa 54 euroa.

Museokortti otettiin käyttöön toukokuun alkupuolella. Ensimmäisen kolmen viikon aikana myytiin 4 500 korttia.

Museoliitto on vahvistsanut itselleen uuden strategian. Liitto on myös laatinut analyysin toimintaympäristön muutoksesta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä