Akavan Erityisalojen mukaan rahoitusleikkaukset vahingoittavat vakavasti taidealoilla toimivia laitoksia ja yhteisöjä. (Kuva: Riitta Uusitalo)

Akavan Erityisalat kampanjoi eduskunnassa jo olevaa kulttuurin rahoitusta koskevaa lakia vastaan.

– Kulttuurilta, museoilta ja vapaalta sivistystyöltä leikataan jälleen, mikäli eduskunta hyväksyy käsiteltävänään olevan lakiesityksen, sanovat Akavan Erityisalat ja sen jäsenyhdistykset TAKU ja MAL kannanotossaan.

Liittojen mukaan aiotut rahoitusleikkaukset vahingoittavat vakavasti museoita sekä kulttuuri- ja taidealoilla ja vapaassa sivistystoimessa toimivia laitoksia ja yhteisöjä, jotka ovat olleet säästöjen kohteena jo vuosia.

– Ne ovat jo aiempien säästöjen seurauksena joutuneet supistamaan palveluitaan sekä irtisanomaan ja lomauttamaan henkilökuntaansa, liitot toteavat.

Hallituksen esityksellä opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta on tarkoitus tehdä valtion kehyspäätösten 2016–2017 vuotta 2017 koskevat tilapäiset säästöt pysyviksi. Tämän lisäksi esitetään valtionosuuksien leikkaamista kilpailukykysopimuksen tuomien säästöjen vuoksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Akavan Erityisalat on liemessä, kun noita erityisaloja on heillä niin paljon ja yhteenkään ei saa koskaan vähääkään puuttua. Riittää kampanjointia ja jyrähtelyä… 🙂

  2. Tietysti Akavan Erityisalat ja sen jäsenjärjestöt nostaa esille edustamiensa alojen ja henkilöstöryhmiin kohdistuvia epäkohtia. Ei se tarkoita ettei saisi ko aloihin koskea, mutta on edunvalvonta ja vaikuttajaorganisaatioiden nostettava epäkohdat esille, että ne tulevat laajemmin tietoisuuteen ja niiden vaikutukset ymmärretään (kun vaikutusten ennakointia ja arviointia ei muuten tehdä).

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä