Helsingin uusi kaupunginvaltuusto kokoustaa ensimmäisen kerran 7. kesäkuuta. (Kuva: Ville Miettine)

Helsingin vihreiden valtuustoryhmä on valinnut Anni Sinnemäen kaupunkiympäristön apulaispormestariksi, sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestariksi Sanna Vesikansan ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi Tuuli Kousan.

Vesikansan valintaa voitaneen pitää yllätyksenä, sillä sote-apulaispormesteriksi oli tiettävästi vahvoilla myös Otso Kivekäs.

Vesikansalla on pitkä kokemus sote-asioista. Kuluvalla valtuustokaudella hän on toiminut kaupunginhallituksen jäsenenä ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana.

Kolmannen valtuustokautensa aloittava Tuuli Kousa peri tämän vuoden alussa puheenjohtajan nuijan Mari Puoskarilta joka väistyi työelämään liittyvistä syistä.

MainosKokoomuksen vaalivoiton ratkaissut Jan Vapaavuori valitaan pääkaupungin ensimmäiseksi pormestariksi. Kokoomuksen ryhmä esittää kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavaksi apulaispormestariksi Pia Pakarista, joka on aiemmin toiminut muun muassa opetuslautakunnan puheenjohtajana.

SDP:lle tulevaan kulttuuri-, liikunta- ja vapaa-ajan apulaispormestarin tehtävään on Tuula Haataisen, Pentti Arajärven ja Pilvi Torstin kieltäydyttyä kuusi halukasta: valtuutettu Ville Jalovaara, varavaltuutettu Johanna Laisaari, kansanedustaja, valtuutettu Nasima Razmyar, valtuutettu Ilkka Taipale, varavaltuutettu Antti Vuorela ja valtuutettu Thomas Wallgren.

Helsingin kaupunginvaltuusto päättää tehtävistä uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa 7. kesäkuuta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*