Kuva: Hanna Leppänen
C21-kaupungit kokoontuivat helmikuussa 2018 Tampereella.

Suurten kaupunkien C21-verkosto kokoontuu keskiviikkona 23. tammikuuta Seinäjoelle valmistelemaan yhteisiä hallitusohjelmatavoitteita.

Suomen suurimmat kaupungit tekevät ensimmäistä kertaa näin mittavaa yhteistä valmistelutyötä hallitusohjelmavaikuttamista varten.

Kaupungit toivovat seuraavan hallituksen ottavan ohjelmaansa muun muassa nopeat raideyhteydet ja työllisyyteen ja maahanmuuttoon liittyvät kysymykset.

– Nykyhallituksen politiikka on osoittanut, että kaupunkilaisten ja kaupunkiseutujen yhtenäiselle äänelle on tarvetta, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori sanoo kaupungin tiedotteessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Ylipäänsä ymmärryksen lisääminen kaupunkien erityishaasteista tuntuu olevan tarpeen. Kaupungeilla on myös kykyä tuottaa itse ratkaisuja näihin haasteisiin, kunhan kaupungeille jätetään riittävä liikkumatila. Olemme valmiita tiiviimpään kumppanuuteen valtion kanssa, järkevä kaupunkipolitiikka tuottaa hyvää koko Suomelle.

C21 on suurimpien kaupunkien pysyvä verkosto, jonka tavoitteena on vahvistaa kaupunkipoliittista keskustelua ja kaupunkien yhteistä edunvalvontaa. Kaupunkien johtajat kokoontuvat säännöllisesti kahdesti vuodessa.

Verkostoon kuuluvat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Kouvola, Pori, Joensuu, Lappeenranta, Hämeenlinna, Vaasa, Rovaniemi, Seinäjoki, Mikkeli, Kotka, Salo ja Porvoo.

Verkosto on ehditty nimetä jo kaupunkien kapinaliikkeeksi, sillä se vastustaa voimakkaasti sote- ja maakuntauudistusta.

Suuret suomalaiskaupungit katsovat, ettei niitä ole kuultu tulevien maakuntien valmistelussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*