Espoon teknisen toimen johtaja Olavi Louko ihmettelee JHL:n näkemystä, että Espoossa olisi pitänyt käydä yt-lain mukaisia neuvotteluja. (Kuva: Ville Miettinen)

Espoossa pohditaan teknisen toimen palvelujen tuottamista uusin tavoin. Esillä on erilaisia vaihtoehtoja: nykyinen lii­ke­lai­tos­malli, kun­nal­linen osa­keyh­tiö­, ul­kois­ta­mi­nen se­kä liik­keen­luo­vu­tus­.

Enimmillään kysymys on voi olla tuhannen henkilön työpaikkojen siirtymisestä.

Tavoitteena on tehostaa toimintaa. Nykyistä tilaaja–tuottaja-mallia on Espoossa pidetty sekavana.

Asia oli lyhyesti esillä maanantaina kaupunginhallituksessa. Perusteellisemmin sen on arveltu tulevan esille ensi maanantaina. Sitä on määrä käsitellä myös henkilöstötoimikunnassa.

Asian käsittely on herättänyt keskustelua eri puolilla.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas, kok., sanoi Helsingin Sanomissa, että olisi toivonut enemmän informaatiota ja että ei ole hyvä, jos luottamushenkilöt saavat tiedon tällaisesta asiasta sanomalehdestä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Myös kaupunginhallituksen kaksi varapuheenjohtajaa ihmettelee tiedon kulkua.

Konttas kuitenkin toteaa, että itse asia on val­tuus­to­so­pi­muk­sen tavoitteiden mukainen.

JHL on katsonut, että asiasta olisi pitänyt käydä yt-lain mukaisia neuvotteluja.

Teknisen toimen johtaja Olavi Louko ihmettelee, pitäisikö heti aloittaa neuvottelut kun virkamiehelle tulee jokin ajatus.

– Eihän tässä ole tapahtunut muuta kuin virkamiestasolla mietitty. Ei mitään varsinaista asian käsittelyä ole vielä aloitettu, Louko sanoo Kuntalehdelle.

Louko huomauttaa, että hanke ei vaikuta hänen toimialaansa.

– Minun toimialani ostaa palveluja, ja nyt mietitään sitä, pitäisikö kaupungin palvelujen tuottamista järjestää uudestaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä