Helsingin rakennusvirasto käyttää Twitteriä ahkerasti.

Helsingin kaupungilla oli vuoden 2014 lopussa 409 sosiaalisen median sivustoa eli yli kaksi kertaa niin paljon kuin edellisenä vuonna, käy ilmi Helsingin kaupungin tietotekniikkaohjelmasta vuosille 2015–17.

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi uuden tietotekniikkaohjelman maanantaina.

Viime vuonna Helsingissä otettiin myös käyttöön eri hallintokuntien sähköinen palautejärjestelmä, jonka kautta välittyi noin 37 000 palautetta .

Uudessa tietotekniikkaohjelmassa yhtenä tavoitteena on lisätä entisestään sosiaalisen median hyödyntämistä tiedon jakamisessa ja jakaa tietoa avoimesti.

– Keskeinen tavoite on saada tietoteknologia palvelemaan kaupunkilaisia ja kaupungin kehittämistä entistä paremmin, Helsingin kaupungin tiedotteessa sanotaan.

– Ohjelman linjausten mukaan kaupunki digitalisoi palvelujaan ja lisää itsepalveluja ja automaatiota. Näin vapautuu resursseja henkilökohtaista palvelua tarvitsevien kaupunkilaisten auttamiseen.

Helsinki aikoo koota sähköiset palvelut verkkoon yhdeksi kokonaisuudeksi ja optimoida ne toimimaan kaikissa päätelaitteissa. Myös yrityksille tarjottavat palvelut kootaan kaupungin sähköiseen asiointipalveluun.

Helsinki kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä hyödyntämään saatavilla olevaa dataa ja kehittämään ja kokeilemaan uusia palveluinnovaatioita yhdessä kaupungin ja kaupunkilaisten kanssa.

– Kehittäjille kaupunki tarjoaa avoimia innovaatioalustoja ja järjestää kehittäjäyhteisöjen tapaamisia. Myös datarajapintoja avataan. Tarkoitus on tuoda tietoa kaupungin palveluista ja päätöksenteosta verkkoon asukkaiden saataville aikaisempaa kätevämmin ja tehdä kansalaisvaikuttamisesta vaivattomampaa, Helsingin tiedotteessa sanotaan.

– Tietotekniikkaohjelma tähtää myös kaupungin oman ICT-osaamisen kehittämiseen. Esimerkiksi ICT-hankintoihin liittyvää osaamista halutaan parantaa, jotta kilpailutuksista saadaan täysi hyöty ja kaupungin riippuvuus järjestelmien toimittajista vähenee.

Helsingin tietotekniikkaohjelma 2015–2017

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*