Pormestarien poliittisten erityisavustajien tarve kävi ilmeiseksi kuntavaalien jälkeen luottamushenkilöneuvotteluissa. (Kuva: Pertti Nisonen)

Helsingin pormestarin ja apulaispormestarien poliittiset erityisavustajat on valittu. Mukana on entisiä ministerien avustajia.

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt pormestarin ja apulaispormestarien poliittisten erityisavustajien valinnasta.

Pormestari Jan Vapaavuoren erityisavustajat ovat Laura Åvall ja Lotta Backlund. Åvall on toiminut kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja valtiovarainministeri Petteri Orpon talouspoliittisena erityisavustajana sekä aikaisemmin useiden muiden ministerien avustajana. Huhtikuussa Åvall siirtyi Orpon erityisavustajan tehtävistä töihin konsulttitoimistoon.

Backlund on tunnettu stand up -koomikkona, hän on toiminut viime vuodet Warner Bros. -televisiotuotantoyhtiön Suomen kehitysjohtajana.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestaria Pia Pakarista avustaa Pirre Seppänen, joka tulee tehtävään sisäministeri Paula Risikon, kok., erityisavustajan tehtävästä. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden maisteri.

Kaupunkiympäristön apulaispormestarin Anni Sinnemäen eritysavustajana aloittaa yhteiskuntatieteiden ylioppilas Julianna Kentala, joka on nyt Helsingin vihreiden vt. toiminnanjohtaja. Hän on aiemmin avustanut Sinnemäkeä tämän toimiessa kansanedustajana.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestarin Nasima Razmyarin erityisavustaja on valtiotieteiden maisteri Hanna Isbom, joka työskentelee tällä hetkellä Sdp:n Helsingin piirin toiminnanjohtajana ja valtuustoryhmän sihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa sosialidemokraattisten nuorten pääsihteerinä.

Sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestarin Sanna Vesikansan erityisavustaja on tekniikan kandidaatti Heikki Sairanen. Hän siirtyy tehtävään eduskunnasta, missä hän on avustanut kansanedustaja Ozan Yanaria.

Poliittisten avustajien valintaan päädyttiin kuntavaalien jälkeisisten luottamushenkilöpaikkaneuvottelujen seurauksena.

Erityisavustajan työnjohdollinen esimies on pormestari tai ko. apulaispormestari. Erityisavustajan palvelussuhdetta koskeva hallinnollinen päätöksentekijä on kuitenkin kaupunginkanslian hallintojohtaja.

Pormestari Vapaavuoren toisen erityisavustajan palkka on 6 365,67 e/kk, muiden viiden valitun erityisavustajan palkka on 5 365,67 e/kk.

Palkkaukseen tarvittava määräraha vuoden 2017 osalta on otettu huomioon esityksessä toimialaorganisaatioon siirtymisen aiheuttamista muutoksista vuoden 2017 talousarvioon määrärahasiirtona kaupunginhallituksen käyttövaroista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*