Hiilivoimalan lähtö Hanasaaresta vähentää Suomen hiilidioksidipäästöjä 3 %. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsinki sulkee Hanasaaren hiilivoimalan. Helsingin kaupunginvaltuusto päätti asiasta keskiviikkoiltana, kun se hyväksyi kaupungin kokonaan omistaman energiayhtiön Helen Oy:n kehittämisohjelman.

– Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Hanasaaren hiilivoimalan sulkemisen äänin 77 – 7. Voitto ilmastolle! viestitti kaupunkisuunnittelun ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki Twitterissä heti äänestyksen jälkeen.

Helsinki toteuttaa Helenin kehittämisohjelmavaihtoehdoista ns. hajautetun mallin. Salmisaaren öljylämpökeskus korvataan pellettilämpökeskuksella vuonna 2017. Kaukolämpötuotantokapasiteettia lisätään, jotta Hanasaaren hiilivoimalasta voidaan luopua. Hanasaaren hiilivoimala lakkautetaan vuoteen 2024 mennessä. Sen lämmöntuotantoa korvataan rakentamalla biopolttolaitos, mahdollisesti useita sellaisia.

Hyväksytyn kehittämisohjelman investointiarvio on 360 miljoonaa euroa.

MainosVihreiden Otso Kivekäs oli yksi päätöksen historiallisuutta kiitelleistä valtuutetuista. Kivekäs totesi Hanasaaren hiilivoimalan vähentävän Suomen hiilidioksidipäästöjä 3 %.

– Miljoona tonnia vuodessa. Se on paljon. Toisaalta se on vähän, vain kolme prosenttia. Suuri askel oikeaan suuntaan, mutta vasta yksi askel, Kivekäs kirjoitti Facebookissa.

Samassa kokouksessa Helsingin valtuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion.

Raportti Hanasaaren voimalaitosvaihtoehtojen vaikutuksista Helsingin kaupunkikonsernin kannalta

Lue myös: Helsingin energiankulutus väheni 4 % vuonna 2014

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*