Helsingin kaupunki aikoo vakinaistaa nuorten osallistavan budjetoinnin. Vakinaistaminen sisältyy Helsingin ensi vuoden talousarvioehdotukseen.

Erityistä huomiota kiinnitetään vähemmistöryhmien osallistumismahdollisuuksiin ja sosioekonomisen eriarvoistumisen torjumiseen Ruuti-vaikuttamiskanavassa.  Vuoden 2017 aikana RuutiBudjetti leviää Helsingin kaikille asuinalueille.

RuutiBudjetissa alueen nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. RuutiBudjetti on osa Helsingin kaupungin budjettia ja sen käytöstä päättävät nuoret. RuutiBudjetin tuloksena nuorten ideat näkyvät alueilla.

Nuoret ovat ideoimassa ja päättämässä vuosittain seuraavan vuoden nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja nuorisoasiainkeskuksen budjetin suuntaamisesta.

Ideoita kerätään useassa vaiheessa, niin että mahdollisimman moni nuori osallistuu nuorten vapaa-ajan toiminnan, harrastusmahdollisuuksien ja alueen kehittämiseen. Lopuksi nuoret äänestävät mielestään tärkeimmät ideat toteutettavaksi seuraavan vuoden toiminnassa. Äänestyksen tuloksen vahvistaa nuorista ja nuorisoasiainkeskuksen työntekijöistä koostuva RuutiBudjetin neuvottelukunta.

 

Nuortenideat.fi
saanut 52 kuntaa liikkeelle

Nuoria pyritään osallistamaan itseään koskevaan päätöksentekoon muuallakin.

Kansallisessa Nuortenideat.fi-toiminnassa on mukana 52 kuntaa.

Nuortenideat.fi on osa oikeusministeriön verkossa toimivia demokratiapalveluita. Kehittämistyössä on ollut mukana sekä nuoria että nuorisoalan toimijoita (mm. kuntia, järjestöjä ja kouluja). Vaikuttamispalvelua voivat käyttää nuoret ja nuorten kanssa toimivat tahot.

Nuortenideat.fi tarjoaa matalan kynnyksen osallistua, vaikuttaa sekä kertoa omat mielipiteet organisaatioiden toiminnan kehittämiseksi.

Palveluun kirjauduttua voi esittää omia ideoitaan, kommentoida muiden ideoita tai viedä ideoita eteenpäin.

na%cc%88ytto%cc%88kuva-2016-10-14-kello-15-09-35
Ideoita Nuortenideat.fi-palvelussa.
Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*